Stockholm

Den information som kan vara användbara för din resa.

Bilder Stockholm
 
 
 
 
 
Bilder Stockholm på Panoramio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommersiella kategorier Stockholm
Information kategorier
Resor råd och varningar Stockholm
Turism Stockholm är världsberömt för sitt läge vid vattnet. Nästan femtio procent av stadens yta är vatten, och mer än 24. 000 öar, holmar och skerrys bildar en underbar skärgård som omger den centrala staden, själva staden består av fjorton större öar. Stockholm och dess vackra öar som besöks av mer än 17 miljoner resenärer per år. Detta gör Sveriges huvudstad en av borgmästaren destinationer i norra Europa. Staden inbjuder till en promenad i Gamla stan eller i en av sina 38 parker. Ett besök på några av ca. 70 fascinerande museer (Vasa Ship Museum är en av dem) är en bra idé för en mulen dag. Om du besöker Stockholm under midsommar, kommer du att ha dagsljus i 17 timmar och 30 minuter! Från mitten av juni till mitten av juli har det aldrig riktigt blir mörkt här. Njut sedan det stora nordiska sommarhimmel, gärna medan du lyssnar på jazz under det årliga sommar jazz festival. Fun & nöje Femton hundra Stockholms restauranger serverar alla typer av internationella rätter, och den berömda nöjesparken Gröna Lund, vackert belägen på Djurgården lovar en dag full roligt och glädje, inte bara för de unga.
Cultura Stockholm är en stad där livet kan levas till fullo. Det finns massor av musik, konstgallerier och varje vecka nya utställningar, pjäser och shower öppna. Nattlivet är hektiskt. Det finns konserter och evenemang av olika storlek och det finns restauranger i världsklass. Oavsett dina intressen och preferenser kan vara, det finns alltid något nytt att uppleva i Cultural Capital of Scandinavia. Även i tunnelbanan: Stockholms tunnelbana kallas "världens längsta konstgalleri". Det finns mer än 70 museer i Stockholm, Kungliga Operan och balett, 57 teatrar, två dans teatrar, 96 biografer, ett antal konserthus, 66 kyrkor och 129 konstgallerier. Majoriteten av medieföretagen i Sverige finns i Stockholm.
Restauran Stockholm har ett stort utbud av restauranger som erbjuder internationella rätter för alla budgetar. Det är värt att komma ihåg att rökning är inte tillåtet i och restauranger och barer i Sverige och därför om du vill ha en "rök" du måste gå ut. Tjänsten vanligtvis ingår i räkningar i Sverige, men i allmänhet middagsgäster DO tips är avrundning oftast med ca 10% lägre än en lista på några restauranger och barer i Stockholm att komma igång på din kulinariska äventyr;
Mat Under de senaste två decennierna Stockholm har sett ett ständigt ökande antal nya högklassiga matställen. Idag i Stockholm kan erbjuda en imponerande mängd högkvalitativa restauranger, kaféer, pubar och barer. Förutom de väl etablerade restauranger som serverar traditionella svenska rätter, har en mängd olika etniska restauranger vuxit upp under de senaste två decennierna. Fisk har en framträdande plats i det moderna svenska köket, inte lämna stan utan att smaka den.
Sevärdheter Den svenska huvudstaden har många sevärdheter. De flesta i Stockholm sevärdheterna är lättillgängliga för alla och ligger i vackra områden som är landmärken i sig. Promenad genom Sveriges största stad är alltid en glädje. Inga Stockholm Tourist borde lämna möjlighet att göra bara en promenad utan tydliga mål. Det är oundvikligt hittar du fantastiska vyer, vackra byggnader, trevliga parker eller ett intressant museum. Oroa dig inte för vägen tillbaka: Stockholm har så många landmärken att det är svårt att gå vilse. Och naturligtvis kan ingen turist göra utan en karta. Men det finns Stockholms sevärdheter du inte bör missa. Därför är min Topp 10 förslag på sightseeing i Stockholm. Gamla Stan (gamla centrum) Skansen (friluftsmuseum) Skärgård Stadshuset (City Hall) Sergels Torg (Plaza) Vasamuseet Kungliga Slottet (Royal Palace) Kungsträdgården (trädgård) Södermalm (grannskap) Drottningholms (kungligt palats)
Shopping Om du gillar att shoppa loss, sedan ladda ner till någon av de tre stora varuhusen i centrala staden området, som alla bär topp-namn märken från Sverige och utlandet för både män och kvinnor. För souvenirer och hantverk ta del av de butiker och gallerier i Västerlånggatan, huvudgatan i Gamla Stan. För smycken, hantverk och konst, träffa affärer som kantar upp trottoaren i början av Hornsgatan på Södermalm. Drottninggatan, Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan, Götgatan, och Hamngatan erbjuder också några av stadens bästa shopping.
Kostnad Stockholm har ett övergripande levnadskostnadsindex som likställer den med höga levnadskostnader platser. Den totala levnadskostnadsindex består av priserna för en viss mängd av samma varor och tjänster över alla 13 Basket grupper. Stockholm är för närvarande rankad 47 totalt, den dyraste platsen i världen för utlandsstationerade att leva, av 300 internationella platser.

Stockholm, Sverige

Torsdag 20, Juni

Från Wikipedia om Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad Det står i.
Stockholms kommun (Stockholms stad) har 871 952 invånare, tätorten Stockholm runt 1, 4 miljoner och drygt 2, 1 miljoner bor i Storstockholm, som ofta utgår från Stockholms län. Stockholm är även centralort i Mälardalsregionen med en folkmängd på drygt 3 miljoner. Stockholm är residensstad i Stockholms län och stiftsstad i Stockholms stift, och är den av Sveriges städer som besöks av flest internationella gäster, med över 1 miljon utländska besökare varje år.

Staden grundades senast under tidigt 1200-tal. Placeringen i sydöstra Sverige på öarna där Mälaren har sitt utlopp i Östersjön, på gränsen mellan landskapen Uppland och Södermanland var strategisk både ur försvars- och handelssynpunkt, vilket starkt bidrog till att Stockholm snabbt utvecklades till att få en ledande roll i Sveriges försvar och bli landets största och viktigaste handelsplats. Stockholm nämns i skrift första gången år 1252 i Skyddsbrevet för Fogdö kloster och fick stadsprivilegier den 1 maj 1436 vilket anses vara den dag då Stockholm kom att fungera som Sveriges huvudstad. Rollen som Sveriges förvaltningscentrum och officiell huvudstad Bonniers lexikon, band 18, sida 180 befästes genom 1634 års regeringsform, då kungahus, regering, riksdag och centralförvaltning samlades till staden.

I den ostligaste delen av Stockholm börjar det vidsträckta område med över 30 000 öar som kallas Stockholms skärgård, en av världens mest örika sammanhängande skärgårdar. År 1998 utnämndes Stockholm kommun till Europas kulturhuvudstad och år 2010 var staden Europas miljöhuvudstad.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.