Nederländerna

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Nederländerna
 
Information om landet landskod: NL
kontinent: Europa
kapital: Amsterdam
språk: Nederländska, Frisiska

EU-medlemskap: Ja
Nato: Ja

GSM: 900/1800/3G
GPS: 52 30 N, 5 45 E
el: 230V/50Hz

valuta:
European Union Euro: EUR
1EUR = 1.2656 USD


telefonkoden: +31-20

Resor råd och varningar Nederländerna
Turism Turismen är en viktig ekonomisk sektor i Nederländerna. Landet får cirka 10 miljoner utländska besökare varje år, främst från Tyskland, Storbritannien, USA och Belgien. [1] Nederländerna är ett tätbefolkat land. Amsterdam är huvudstad och största stad känd för sina många kanaler, historiska byggnader, Red Light District (De Wallen) och cannabis kaféer. Man kan köpa och använda cannabis utan rädsla för åtal i Nederländerna, vilket är sällsynt för de flesta västerländska länder, och har lett till ett stort antal "drog turister" från utlandet. Amsterdam är också en stad med rik kultur och historia med populära attraktioner som Van Gogh Museum, Rijksmuseum (nationella museum), Rembrandt House Museum och Anne Franks hus.
Klimat Nederländerna har ett maritimt klimat med svala somrar och milda vintrar. Den genomsnittliga temperaturen är 2 ° C (36 ° F) i januari och 19 ° C (66 ° F) i juli, med ett årligt genomsnitt på ca 10 ° C (50 ° F). Moln uppträder i allmänhet varje dag, och under vintermånaderna dimman ofta överflöd, medan regn ofta. Årsnederbörden är ca 76, 5 cm (30 in). Det milda och fuktiga klimat är idealiskt för mjölkproduktion och boskap höjning, men den begränsade solskenet begränsar odling av matgrödor. Läs mer: Klimat - Nederländerna - genomsnitt, grödor, årliga, temperatur http://www. nationsencyclopedia. com/Europe/Netherlands-CLIMATE. html # ixzz1ZKnFIv3H
Kultur Holländska kulturen, eller kulturen i Nederländerna, är mångfasetterad och avspeglar de regionala skillnaderna samt de utländska influenser tack till handlaren och utforska anda av de nederländska och tillströmningen av invandrare. Nederländerna och nederländare har spelat en viktig roll under århundraden som en kulturellt liberal och tolerant centrum, med den holländska guldåldern betraktas som zenit.
Mat Holländska köket formas av jordbruksprodukter och historia Nederländerna. Det kännetecknas av sin något begränsade mångfald rätter, den höga konsumtionen av grönsaker jämfört med konsumtion av kött, och hälsosamhet disken. På grund av den holländska koloniala förflutna, har det skett en betydande asiatisk inflytande på holländska köket. Från 16-talet och framåt alla sorters kryddor främst från holländska Indien infördes i holländska köket. Därav många traditionella holländska rätter är (kraftigt) smaksatt med Sydostasien örter och kryddor. Senare indonesiska rätter som Nasi goreng, ris med kyckling eller fläsk, blev en del av holländska köket. På grund av detta lokala kinesiska takeaway restauranger i Nederländerna har också betydande indonesiska influenser, vilket leder många restauranger att styla sig själva "kinesisk-indonesiska".
Språk Det officiella språket i Nederländerna är holländska, som talas av nästan alla människor i Nederländerna. Nederländska talas även i Flandern och Surinam. Det är en västgermanska, Låg frankiska språket som har sitt ursprung i tidig medeltid (ca 470) och var standardiserade på 16-talet.
Shopping Shopping i Nederländerna kan vara en av de roligare activies i landet. Det finns flera områden för fantastisk shopping i Nederländerna, med många av dem är koncentrerade i Amsterdam. Oavsett om du planerar att göra din shopping i Nederländerna eller shopping i Amsterdam, kommer du att finna att Nederländerna valutan är samma över hela linjen. Shopping i små byar utanför de större stadens gränser kan också vara mycket roligt.
Valuta Tillsammans med många andra EU-länder antog Nederländerna Euro (€) som dess monetära enhet år 2002. Om du kommer från ett annat land där euron är i bruk, därför är det inte längre något behov av resande eller expats att byta sin valuta vid ankomsten till Nederländerna. Sedlar finns i valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro, medan mynten i valörerna 1 och 2 euro och 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent (100 cent = 1 euro) . Pengar i andra valutor kan ändras till euro på banker, postkontor eller på GWK utbyte ämbetsverk som finns på flygplatserna, större järnvägsstationer och i andra turistområden. Det finns ingen informell valutamarknaden verkar lagligt i Nederländerna, och alla banker och byråer utbyte är skyldiga att använda rådande valutakurser, som bör visas offentligt. Det är oftast en avgift för att byta valuta, även om detta kan räknas bort för studenter på tillhandahållande av ett internationellt studentkort.

Amsterdam, Nederländerna

Tisdag 19, Mars

Från Wikipedia om Nederländerna

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.