Mexiko

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Mexiko
 
Information om landet landskod: MX
kontinent: Nordamerika
kapital: Mexico City, DF
språk: Spanska

EU-medlemskap: ingen
Nato: ingen

GSM: 1900
GPS: 23 00 N, 102 00 W
el: 127V/60Hz

valuta:
Mexikansk peso: MXN
1MXN = 0.092 USD
1MXN = 0.072 EUR

telefonkoden: +52-55

Resor råd och varningar Mexiko
Turism Turism i Mexiko är en mycket stor industri. Mexiko är nummer ett resmål för utländska turister i regionen Latinamerika och nummer två destination i Amerika, ranking över hela världen på tionde plats i termer av utländska turister, med över 22. 600 tusen besökare under 2008, medan dollarn resa utgifterna per alla besökare ökade med 3, 4% till US $ 13, 3 miljarder kronor. [behövd stämning] Mer avsevärt, visar WTTC forskning att landets Travel & Tourism ekonomin ökade sitt bidrag till 13, 2% av Mexikos BNP, ökade med 3, 8%. [behövd stämning]
Kultur Den mexikanska kulturen är kanske en av de mest fascinerande kulturer världen över. Blandningen av starka inhemska legender, konstnärliga uttryck och spanska inslag kulturen gör den mexikanska kulturen unik.
Klimat När du planerar att resa till Mexiko du behöver tänka på väder och årstider så att du kan fatta välgrundade beslut om var att gå och vad man ska packa. Många tror automatiskt att vädret hela Mexiko är alltid hett - inte sant! Mexiko är ett stort land och vädret kan variera mycket från en destination till en annan. Vädret i Mexiko bestäms inte bara av latitud utan även av höjd. Mexiko har tropiska skogar, torra öknar, bördiga dalar och snötäckta berg. Sedan Mexikos Terrängen är mycket varierande, så är vädret. Vid kusten är klimatet generellt ljumma året, men några månader är regnigt och andra torra, och Mexico City kan få dagar - och nätter - det är ganska kyligt.
Mat Mexikanska köket, en stil av mat som har sitt ursprung i Mexiko, är känd för sina varierande smaker, färgstarka dekoration, olika kryddor och ingredienser, varav de flesta är infödda till landet. Köket i Mexiko har utvecklats genom årtusendena av blandning av inhemska kulturer, och senare främmande element efter 16-talet. I november 2010 var mexikanska köket lagts till av UNESCO till sina listor över världens "immateriella kulturarvet".
Språk Mexikos regering erkänner 68 olika inhemska indianska språk som nationella språk förutom spanska. Enligt kommissionen för utveckling av ursprungsbefolkningar (CDI) och National Institute of inhemska språk [INALI], medan 10-14% av befolkningen identifierar som hör till en inhemsk grupp, bara omkring 6% talar ett inhemskt språk.
Shopping Beroende på vad som fångar ögat, det finns många bra val för shopping i Mexiko. Oavsett om du vill att dina Mexiko semester att ta med shopping på lokala marknader med hemgjord konst eller bara fylla på billiga godsaker från utlandet, du "ll hitta ett brett utbud av shopping marknader. Shopping Mexiko är inte bara ett bra sätt att passera en eftermiddag, men ger också massor av bra erbjudanden och tillgång till populära latinamerikanska konsten. turistiska städer, såsom Cozumel, Cabo San Lucas, Taxco, Acapulco och även huvudstaden Mexico City, kommer att ha shopping i en eller annan form
Kostnader Levnadskostnaderna i Mexiko kan vara ganska låg om man är påhittig och tålmodig nog att leta efter rätt plats och rätt objekt. Det finns flera alternativ att välja mellan när det gäller levnadsstandard. Även i större städer man kan ha en mycket behaglig livsstil. Priserna på produkterna betydligt mindre jämfört med Storbritannien.
Valuta Den peso (skylt: $; kod: MXN) är valutan i Mexiko. Moderna peson och valutor dollarn har ett gemensamt ursprung i den 15: e-19th century spanska dollarn, de flesta fortsätter att använda dess tecken, "$". [ 1] Den mexikanska peso är den 12: e mest handlade valutan i världen, den tredje mest omsatta i Amerika, och den överlägset mest handlade valutan i Latinamerika [2] Den nuvarande ISO 4217-koden för peson är MXN;. före 1993 omvärdering (se nedan) var koden MXP används. Den peso är indelad i 100 centavos, företrädd av "¢". Namnet användes ursprungligen med hänvisning till pesos Oro (guld vikter) eller pesos Plata (silver vikter). Den bokstavliga engelska översättningen av det spanska ordet peson är vikt. Som den 5 april 2011, var peso växelkurs 16, 81 per euro respektive 11, 82 per dollar.

Mexico City, DF, Mexiko

Måndag 1, Juni

Från Wikipedia om Mexiko

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.