Israel

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Israel  
Information om landet landskod: IL
kontinent: Asien
kapital: Jerusalem
språk: Hebreiska

EU-medlemskap: ingen
Nato: ingen

GSM: 900/1800/3G
GPS: 31 30 N, 34 45 E
el: 230V/50Hz

valuta:
Nya israeliska shekel: ILS
1ILS = 0.230 USD
1ILS = 0.181 EUR

telefonkoden: +972-2

Resor råd och varningar Israel
Klimat Israel är beläget mellan 29 ° -33 ° norr om ekvatorn, som karaktäriseras som en subtropisk region, mellan den tempererade zonen och den tropiska zonen. De norra och kustområden i Israel visar Medelhavsklimat kännetecknas av varma och torra somrar och kalla regniga vintrar. De södra och östra delarna av Israel kännetecknas av ett torrt klimat.
Kultur Den kultur av Israel utvecklade långt innan grundandet av staten Israel 1948 och kombinerar arvet från sekulära och religiösa liv. Mycket av mångfald i Israels kulturen kommer från den mångfald av befolkningen. Med ursprung från hela världen, nyanlända invandrare med olika kulturell bakgrund och bidragit till utvecklingen av israelisk kultur, som följer kulturella trender och förändringar över hela världen. Israelisk kultur speglar också den judiska historien i diasporan, särskilt ideologi sionistiska rörelsens början i slutet av artonhundratalet.
Turism Turismen i Israel är ett av landets största inkomstkällor, med 3450 tusen turister under 2010. Israel erbjuder en uppsjö av historiska och religiösa platser, badorter, arkeologisk turism, kulturarv turism och ekoturism. Israel har det högsta antalet museer per capita i världen. De mest populära betalas turistattraktion är Masada. De flesta turister besök från USA, Ryssland, Frankrike, Storbritannien och Indien.
Språk Den israeliska befolkningen är ett språkligt och kulturellt mångfacetterade samhälle. Den 15: e upplagan av Ethnologue listar 33 språk och dialekter som talas i de lokala samhällena. De huvudsakliga språk som används för kommunikation mellan israeliska medborgare är modern hebreiska, ett språk som uppstod i slutet 19th century, baserat på olika dialekter av gamla hebreiska och något påverkas av många språk (judiska språk, slaviska språk, arabiska, arameiska, tyska och andra ). Hebreiska och arabiska är de officiella språken i Israel.

Jerusalem, Israel

Lördag 4, Juli

Från Wikipedia om Israel

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.