Ungern

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Ungern  
Information om landet landskod: HU
kontinent: Europa
kapital: Budapest
språk: Ungerska

EU-medlemskap: Ja
Nato: Ja

GSM: 850/1900
GPS: 47 00 N, 20 00 E
el: 230V/50Hz

valuta:
Ungerska forint: HUF
1HUF = 0.005 USD
1HUF = 0.004 EUR

telefonkoden: +36-1

Resor råd och varningar Ungern
Turism Det finns en lång historia av turismen i Ungern, och Ungern var världens trettonde mest besökta turistmål land 2002. Tourism ökade med nästan 7 procent mellan 2004 och 2005. Europeiska besökare består av mer än 98 procent av Ungerns turister. Österrike, Tyskland och Slovakien leverera den största mängden besökare till landet. De flesta turister anländer med bil och stannar en kort tid. Ungerns turistsäsongen är från april till oktober. Juli och augusti är de topp turist months. Budapest är landets mest populära turistmål.
Kultur Kulturen i Ungern har en distinkt stil av sina egna i Ungern, mångsidig och varierad, med början från huvudstaden Budapest vid Donau, till Great Plain gränsar Ukraina. Ungern var tidigare (fram till 1918) en halv av Österrike-Ungern. Ungern har en rik folktradition, till exempel: broderier, dekorerade potterys, byggnader och sniderier. Ungersk musik sträcker sig från rhapsodies av Franz Liszt till folkmusik och komponerade folkmusik-influerade låtar och romer musik. Ungern har en rik och färgstark litteratur, med många poeter och författare, men inte många är välkända utomlands på grund av den begränsade förekomsten av det ungerska språket som ett uraliska språk. Några noterade författare inkluderar Sándor Márai och Imre Kertész, som har vunnit uppmärksamhet under de senaste decennierna. János Kodolányi var mer känd i mitten av nittonhundratalet i Italien och Finland. Imre Kertész fick Nobelpriset i litteratur år 2002. Péter Esterházy är känd och populär i Österrike och Tyskland, och Magda Szabó har blivit känd i Europa senaste tiden också.
Mat Ungerska eller Magyar köket är maten utmärkande för nationen Ungern och dess primära etnisk grupp, magyarerna. Traditionella ungerska rätter är huvudsakligen baserade på kött, säsongens grönsaker, frukt, färskt bröd, ost och honung. Recept är baserade på sekelgamla traditioner krydda och metoder förberedelser.
Klimat Den bästa tiden att resa till Ungern är under sensommaren, när vädret är varmt och relativt torrt. Ungern har ett kontinentalt klimat med tydliga årstider, och en stor variation mellan vinter och villkor sommar. Under vintern är vädret bitande kallt med snö täcke på marken i veckor och den mäktiga floden Donau fryser över. Våren och försommaren är föremål för kraftiga regnskurar. Sommar temperaturen kan nå 82 ° F (28 ° C) eller högre.
Språk Ungerska är ett uraliska språk med ca 15 miljoner talare i Ungern, Rumänien, Serbien, Ukraina och Slovakien. Det finns också många människor av ungerskt ursprung i Storbritannien och andra europeiska länder, USA, Kanada och Australien
Shopping Ungern shopping är full av roliga och spännande. Det finns många köpcentra, centra och marknader som ligger i olika ungerska städer. Dessa shopping komplex är bästa ställena för att köpa kläder, skor, mat, vin, böcker, möbler, skivor, böcker och många fler objekt. Ungern är en ganska känd för sitt lokala vin. En enorm samling av vin finns att köpa i Ungern marknader, affärer och butiker. Rissling, Bikaver, ouff, Tokaj och Zweiguelt är några att nämna. Ungern är känt för sina sötsaker tand. Det finns ett enormt utbud av kakan och konditorier i Ungern där en samling av godis vattnas i munnen, choklad och kakor finns. Affärer som ligger vid den internationella tågstationen är ganska känd för sina sötsaker. Budapest har några av de största köpcentrum som MOM Park, Europark, West End City Center, Mammut och Polus centrum. Det finns 70 shoppingcenter, en biograf hall och en restaurang på den populära Mamma Park.
Kostnader Ungern anses inte för dyrt för utländska resenärer, men eftersom övergången av 1989 har priserna förändrats mycket. Numera kan man köpa allt du är van vid hemifrån eller behöver. I Ungern alla internationella kreditkort accepteras. Vanligtvis finns det ett märke på dörrarna till plats om de accepterar. Växling kan göras på banker, resebyråer, eller på växlingskontor i de stora shoppingstråken. Dricks är vanliga i Ungern. Spetsen bör vara 10% av kostnaderna för tjänsterna, men bara om du är nöjd med det.
Valuta Först och främst är Ungern medlem av Europeiska unionen, men de har inte börjat med euron ännu. Många ställen kan du fortfarande betala med euro, men räkna med att få forint tillbaka. Om du inte betalar med euro i affärerna ger normalt du lite för din Euro, så du skulle göra bättre att gå ändra euro, och sedan gå tillbaka in i butiken och betala med forint (till exempel i McDonalds). Forint är den officiella valutan i Ungern. Om du vill förstå ungefär hur mycket pengar du har, normalt kan du räkna ut det på detta sätt: 1 amerikanska Dollar = 210 forint 1 Euro = 275 Forint

Budapest, Ungern

Onsdag 27, Maj

Från Wikipedia om Ungern

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.