Ghana

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Ghana  
Information om landet landskod: GH
kontinent: Afrika
kapital: Accra
språk: Engelska

EU-medlemskap: ingen
Nato: ingen

GSM: 900
GPS: 8 00 N, 2 00 W
el: 230V/50Hz

valuta:
Ghana Cedi: GHS
1GHS = 0.51 USD
1GHS = 0.42 EUR

telefonkoden: +233-21

Resor råd och varningar Ghana
Turism Fram till 1993 Ghana turism gjorde knappast något bidrag till landets ekonomi, men i år ministeriet för turism grundades. Denna tjänst ändrades senare till ministeriet för turism och Diasporan förbindelser. Sedan dess har ministeriet har försökt att förbättra ekonomin i Ghana, och med framgång! Viktiga turistattraktioner som gjort Ghana turismen mer populära är bland annat de många nationalparker, Cape Coast, Cultural Centre i Kumasi och Kwame Nkrumah Mausoleum i Accra. Som turist i Ghana, behöver du inte oroa dig för att tala språket. Den lokala språk som talas i Ghana inkluderar Akan, Ewe, Ga, Dagbani, Nzema och hausa, men det officiella språket är engelska. Därför blir det lätt för dig att göra sig förstådd, vart du än går.
Kultur Ghana är ett land med 24 miljoner människor med över 60 etniska grupper. Femtio två stora språk och hundratals dialekter talas i Ghana, och engelska, det officiella språket i Ghana, talas av många. Liksom de flesta andra afrikanska nationer Ghana har rika traditionella kulturer som skiljer sig från en etnisk grupp till en annan.
Mat Ghananska köket är köket i Ghana. Det finns olika traditionella rätter från varje etnisk grupp, stam och klan från norr till söder och från öst till väst. Livsmedel varierar också beroende på årstid, tid på dygnet och tillfälle. Ghananska varmrätter till skillnad från andra kulturer är organiserade runt en stärkelserik stapelvara som ris, fufu, banku / etew, kenkey / dokonu, tuozafi, dzidzii, akplidzii, yakeyake, eto, akyeke etc som en sås eller soppa mättad med fisk, sniglar är kött och svamp serveras.
Klimat Klimatet är tropiskt men relativt mild för latitud. Klimatskillnader mellan olika delar av landet påverkas av solens färd norr eller söder om ekvatorn och motsvarande position intertropical konvergens zonen, gränsen mellan det fuktiga vindar och den torra nordostliga vindar. Utom i norr finns det två regnperioder, från april till juni och från september till november. Stormbyar förekommer i norr under mars och april, följt av enstaka regn fram till augusti och september, då nederbörden når sin topp. Medeltemperatur mellan 21 ° och 32 ° C (70-90 ° F), med en relativ luftfuktighet mellan 50% och 80%. Nederbörden varierar från 83 till 220 cm (33-87 i) ett år.

Accra, Ghana

Tisdag 2, Juni

Från Wikipedia om Ghana

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.