Prag

Den information som kan vara användbara för din resa.

Bilder Prag
 
 
 
 
Bilder Prag på Panoramio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommersiella kategorier Prag
Information kategorier
Resor råd och varningar Prag
Turism Prag Turism Information om Prag (Praha på tjeckiska) var den antika huvudstaden i Karl IV: s böhmiska kungariket, och har spelat en central roll i utvecklingen i Centraleuropa sedan medeltiden. Dess episka historia har producerat ett pulserande staden fantastiska byggnader och vackra gamla torg, med resultatet att idag är Prag en av världens vackraste städer. Som besökare har ökat till Prag har turismen blivit en avgörande ekonomisk betydelse för staden.
Cultura Prag är en riktig kulturskatt, full av fascinerande museer, gallerier, teatrar och musikscener. Staden regelbundet värd för många prestigefyllda utställningar, evenemang och mer internationella festivaler än du kan skaka en mycket stor pinne at. In en historisk känsla, har Prag har alltid varit en kulturstad av inflytande: Mozart skrev "Don Giovanni" här, stora tjeckiska kompositören Antonín Dvorak tillbringade större delen av sitt liv här, och Franz Kafka är en av stadens mest kända söner.
Sevärdheter Prag sevärdheter är en stadsguide med ett lokalt perspektiv. Vi går dessa gator varje dag och hitta nya spännande detaljer att dela med läsarna. Så, ge oss dina frågor, stora och små och vi ska hjälpa till att besvara dem - gör det mesta av din resa till vår unika stad. För att komma igång, ta en titt på de viktigaste sevärdheterna. Eller kolla in vår favorit dolda sevärdheter. Så om du är på en kort stadssemester eller en längre semester kommer du inte att bli uttråkad här. Det finns en stor samling av museer, konserter, restauranger och ett pulserande nattliv att konkurrera vilken europeisk stad. Kanske vår favorit del av att leva här är oändliga sevärdheter och ljud. Vi hitta alla trädgårdar, gatsten, parker och statyer att stanna frisk och romantisk. Vi älskar att kliva av den upptrampade-vägen och vi hoppas att du vågar där också.
Shopping Kvantitet och kvalitet av produkter som finns i Tjeckien har förbättrats dramatiskt sedan början av 1990-talet. De mest framträdande förändringarna är märkbara i Prag där många nya stormarknader och köpcentra har dykt upp under de senaste åren. Den ökade konkurrensen och konsumenternas efterfrågan har resulterat i ett bättre urval, förbättra kundservicen och lägre priser, vilket gör shopping till en roligare aktivitet.
Mat och dryck Tjeckiska köket är ganska tung. Massor av kött (oftast fläsk eller nötkött) serveras med knödel, potatis eller ris, i en sås. Traditionell tjeckisk mat är fläsk med knödel och surkål (veprove, knedliky en zeli), serveras alltid med ett glas öl. Den traditionella startmotorn varm soppa. Den mest kända tjeckiska drycken är öl (pivo). En halv-kullen glas är ofta billigare än en cola eller en kopp kaffe. Den mest kända tjeckiska ölet Pilsner. Dess namn kommer från en stad i västra Böhmen kallas Plzen (Pilsen på tyska). Vanligtvis varje pub tillhandahålls av en enda bryggeri. Det betyder bara ett märke av öl finns, men flera typer kan vara på erbjudandet. Den vanliga typen är utkast lättöl (svetle) och ett antal öl hallar tjäna speciellt starka mörka lageröl (tmave). Om du vill smaka ett original tjeckisk likör, ordning Becherovka. Det är en bitterljuv, gul växtbaserade dricka. Den kan serveras både som aperitif och en likör eller spädas med tonic.

Prag, TJECKISKA REPUBLIKEN

Söndag 25, Augusti