TJECKISKA REPUBLIKEN

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer TJECKISKA REPUBLIKEN  
Information om landet landskod: CZ
kontinent: Europa
kapital: Prag
språk: Tjeckien

EU-medlemskap: Ja
Nato: Ja

GSM: 900/1800/3G
GPS: 49 45 N, 15 30 E
el: 230V/50Hz

valuta:
Tjeckien koruna: CZK
1CZK = 0.044 USD
1CZK = 0.035 EUR

telefonkoden: +420-2

Resor råd och varningar TJECKISKA REPUBLIKEN
Shopping Svaret på vad som är typisk tjeckisk produkt är lång. Bohemian Crystals, Glasbruk, porslin, Granat Smycken, Leksaker, Målningar, Clay, gammalt trähus Tyg tryck, Spirits. Butiker säljer också varianter av icke-tjeckiska poster såsom Babushkas. Köp en lera flöjt på Karlsbron sedan bege dig till underbara keramik designbutik av unga tjeckiska konstnärer.
Turism Tjeckien ligger i hjärtat av Centraleuropa och i dess mitt är den vackra och historiska staden Prag. Med en befolkning på cirka 1, 3 miljoner invånare, ligger staden på båda sidor om floden Vltava i mitten av Böhmen som är en av de tre historiska tjeckiska områdena, de andra är Mähren och Schlesien. Staden har sju "kapitel divisioner" eller distrikt. Nord & västra förorterna Detta är främst ett område med bostadshus och park, med Prags största park - Stromovka. The . . .
Mat Tjeckiska köket har både påverkat och påverkats av köken i omgivande länder. Många av de fina kakor och bakverk som är populära i Centraleuropa har sitt ursprung i Tjeckien. Tjeckiska köket präglas av en stark betoning på kötträtter. Fläskkött är ganska vanligt, och nötkött och kyckling är också populära. Gås, anka, kanin och vilt serveras. Fisk är sällsynt, med enstaka undantag av färsk forell och karp, som serveras vid jul.
Klimat Tjeckien har en centraleuropeisk måttliga och övergående klimat, med variationer till följd av topografi av landet. Klimatet är tempererat med svala somrar, och kallt, molnigt och fuktiga vintrar. Medeltemperaturen i Prag ligger mellan -1 ° C (30 ° F) i januari till 19 ° C (66 ° F) i juli. En allmänt måttlig oceaniska klimat råder i de tjeckiska länderna. Nederbördsfördelning är starkt präglat av västliga vindar, och dess variation är starkt korrelerad till lättnad. Mer än tre femtedelar av regnet faller under våren och sommaren, vilket är en fördel för jordbruket. Nederbörden sträcker sig från 50 cm (20 tum) till mer än 127 cm (50 tum), nederbörden är lägre än 58 cm (23 in) i västra Böhmen och södra Mähren. Läs mer: Klimat - Tjeckien - genomsnitt temperaturen http://www. nationsencyclopedia. com/Europe/Czech-Republic-CLIMATE. html # ixzz1ZERofvN5
Språk Tjeckiska (/ tʃɛk /; čeština tjeckiska uttal: [t͡ʃɛʃcɪna]) är en West slaviska språk med ca 12 miljoner infödda talare, det är majoritetsspråket i Tjeckien och talas av tjecker över hela världen. Språket var känd som Bohemian på engelska tills slutet 19th century. Tjeckien är liknande och ömsesidigt begripligt med slovakiska och i betydligt mindre utsträckning, till polska och sorbiska.
Kostnader Valutan i Tjeckien är den tjeckiska koruna (CZK) eller tjeckiska kronan. Kronan är indelad i 100 Helår, men alla sub-Crown mynt annat än tunn 50 Helår pjäs är inte längre används. Tjeckiska mynt består av 1, 2, 5, 10, 20 och 50 st Crown. Sedlar finns i 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000, ökar i storlek med värde och varierar i färg och grafisk design. Den 50-krona myntet är bimetallisk och impopulär hos tjeckerna, som vissa hävdar att copperclad centrum kärnan skjuts ut, men det har aldrig hänt mig i 6 månader har jag bott här. Den 50-krona myntet kommer därför ofta stuckin din förändring om det är uppenbart att du är en besökare eller turist, om du lämnar landet inom kort, ska du försöka att byta ut det mot ett lagförslag i stället eller vara beredd på att bli fast med den och ta (om än minimal) förlust.
Kultur Tjeckoslovakiens främsta kulturella landvinningar skedde främst under medeltiden och efter det 18th århundradet. I de tre mellanliggande århundradena, resulterade kontroll av tyskarna i undertryckandet av infödda prestation och tvingat många konstnärer, musiker och filosofer att bo utomlands.

Prag, TJECKISKA REPUBLIKEN

Söndag 21, April

Från Wikipedia om TJECKISKA REPUBLIKEN

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.