Komorerna

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Komorerna  
Information om landet landskod: KM
kontinent: Afrika
kapital: Moroni
språk: Arabiska, Franska

EU-medlemskap: ingen
Nato: ingen

GSM: 900
GPS: 12 10 S, 44 15 E
el: 220V/50Hz

valuta:
Komoriska Franc: KMF
1KMF = 0.003 USD
1KMF = 0.002 EUR

telefonkoden: +269

Resor råd och varningar Komorerna
Turism Även om Komorerna har många naturresurser för turism, exempelvis dess stränder och marina miljön, har den inte så stark en turistindustri som dess regionala konkurrenter Réunion, Mauritius och Seychellerna. Dess svaga turistnäringen är främst på grund av dess osäkra politiska klimatet, med många politiska omvälvningar under de senaste tre decennierna. Turister i Komorerna är främst rika amerikaner och européer, samtidigt som mycket av investeringarna i hotell har kommit från Sydafrika. De största turistattraktionerna i Komorerna är dess stränder, under vattnet fiske och bergslandskap. Moheli är en pittoresk turistattraktion. Grand Comore har en internationell flygplats och de flesta av Komorernas några hotell.
Språk Komoriska (Shikomor) är det mest använda språket på Komorerna (oberoende öar i Indiska oceanen, utanför Moçambique och Madagaskar) och Mayotte. Det är en uppsättning av swahili dialekter men med en mycket starkare arabiskt inflytande än standard swahili. Varje ö har en annan dialekt, det Anjouan kallas Shindzuani, som Moheli Shimwali att Mayotte Shimaore, och att om Grande Comore Shingazija. Ingen officiell alfabetet fanns i 1992, men arabiska och latin manus var båda använts.
klimat Klimatet är tropiskt och mycket varmt. Kustområden är varmt och mycket fuktigt, mellanrum med regn och säsongsbetonade cykloner (januari till april). De höglänta områdena är svalare, särskilt nattetid, och har högre nederbörd. Regnperioden är från november till april.
KLÄDER Lätt bomull och linne med tätskikt under regnperioden. Varmare kläder och regnkläder behövs för bergen.
Mat och dryck Restauranger serverar god mat med kryddad sås och ris-rätter. Specialiteter: • Cassava. • Plantain. • Couscous. • Grillat getkött. • Fisk och skaldjur. Bra att veta: Det kan finnas begränsningar för dricka inom muslimska kretsar.

Moroni, Komorerna

Fredag 5, Juni

Från Wikipedia om Komorerna

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.