Caymanöarna

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Caymanöarna  
Information om landet landskod: KY
kontinent: Nordamerika
kapital: George Town
språk: Engelska

EU-medlemskap: ingen
Nato: ingen

GSM: 1800
GPS: 19 30 N, 80 30 W
el: 120V/60Hz

valuta:
Caymanöarna Dollar: KYD
1KYD = 1.1724 USD
1KYD = 0.9264 EUR

telefonkoden: +345

Resor råd och varningar Caymanöarna
KLÄDER Lätt, naturliga tyger, ett ljus regnrock eller paraply för regnperioden. Varmare kläder kan behövas på svalare kvällar.
Turism Sju Mile Beach är den mest kända av stränderna på Caymanöarna, men också den mest trafikerade, mindre trafikerade stränder finns längs den norra kusten av Grand Cayman och vid den sydvästra änden av Cayman Brac. Den Caymans är en av de bästa dykning platser i Karibien. Den traditionella västindiska kultur är mer märkbar i Little Cayman och Cayman Brac.
Språk Cayman Islands. 46 tusen. Nationella eller officiella språk: engelska. Läskunniga: 97, 5% över 15 år. Invandrarspråken: haitiska (20. 800), spanska (2210). Döva institutioner: 1. Antalet enskilda språk som anges för Caymanöarna är 1.
Klimat Mycket varmt, tropiskt klimat året runt, med höga temperaturer modereras av passadvindarna. Den bästa tiden att besöka är under den torra månaderna, december till april, när temperaturen är i allmänhet svalare än på sommaren. Regnperioden är från maj till oktober, men duschar är i allmänhet kortvariga. Orkansäsongen är från juni till november och, eftersom öarna är låglänta, finns det en stor risk för översvämning om en storm träffar.
Mat och dryck Det finns en stark jamaicansk inflytande i det nationella köket, men de flesta restauranger serverar en kosmopolitisk meny. Standarder är generellt hög med bra service, och kreditkort är allmänt accepterade kreditkort. Barer och restauranger är välfyllda med alla drycker normalt konsumeras i USA och Europa. Djupgående öl finns i ett fåtal barer. Specialiteter: • Jerk Chicken (kyckling marinerad i kryddor). • Ris och ärter. • Stekt groblad. • Conch chowderdishes, inklusive friterad, stuvning och chowder. • Mahi-mahi (en tropisk fisk). • Hummer. • Turtle gryta.

George Town, Caymanöarna

Torsdag 27, Februari

Från Wikipedia om Caymanöarna

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.